loading...

Monday, 16 January 2017

Inilah 8 Cara Besarkan Payudara Secara Semulajadi Dari Turun Temurun Yang Mujarab.. Wanita Sila Take Note, Jangan Sampai Laki Cari Lain Pulak....



Pertama sekali, ini bukan artikel lucah. Sila ambil positif.


Payudara yang kecil membuatkan wanita berasa kurang yakin dengan diri sendiri dan keayuannya tidak menyerlah. Ianya menyebabkan kesukaran untuk memakai baju atau dress yang seksi. Ada dua cara dalam membesarkan payudara tanpa perlukan pembedahan, iaitu cara senaman fizikal dan juga pemakanan secara semula jadi.



A. Cara senaman fizikal



1. Push Up



Ini cara besarkan payudara yang pertama. Untuk melakukan latihan ini posisikan tubuh anda seperti posisi push up yang sering dilakukan oleh orang lain. Jika push up seperti posisi yang dilakukan oleh lelaki terasa berat untuk anda, letakkan lutut anda pada lantai.



Dengan lutut diletakkan pada lantai, semua beban tubuh anda akan bertumpu pada lutut dan posisi ini akan memudahkan anda untuk mengangkat berat tubuh keatas. Bagi anda yang belum biasa melakukan push up, sebaiknya lakukan push up dengan latihan yang ringan terlebih dulu. Lakukan 5-6 kali push up dalam seminggu pertama.



Setelah memasuki minggu kedua sampai selajutnya, tambahkan latihan push up menjadi 7-10 kali dalam seminggu. Jika push up ini dilakukan secara teratur dan terus menerus, otot dada dan juga bahu anda bukan hanya terlatih namun juga memiliki kekuatan dan kekencangan.



Keadaan otot dada dan bahu yang demikian akan memastikan ukuran payudara anda akan berubah lebih besar dari sebelumnya. Cara besarkan payudara dengan push up ini selain efektif, ia juga mudah dilakukan kerana tidak membawa kesan sampingan bagi kesihatan tubuh yang lain.



2. Berenang



Cara besarkan payudara ini perlukan tenaga dan skil. Senaman yang mampu merangsang pembentukan otot dada dan bahu juga dapat dilakukan dengan berenang. Jika hobi anda adalah berenang, ini adalah hobi yang bagus.



Namun tidak semua gaya berenang memberikan perubahan yang signifikan terhadap ukuran payudara anda. Hanya gaya kupu-kupu yang memberikan pengaruh besar terhadap perubahan ukuran payudara. Bagi perenang yang masih baru, gaya kupu-kupu sangat sukar dilakukan kerana perlukan latihan khusus.



Namun bagi yang sudah profesional, gaya kupu-kupu dapat jadikan alternatif sebagai cara besarkan payudara. Tidak perlu melakukan prosedur pembedahan meletakkan implan yang sangat berbahaya dan menghabiskan belanja yang mahal, ukuran payudara kita boleh berubah menjadi lebih besar hanya dengan senaman.



B. Cara pemakanan dan lain-lain:



1. Kacang soya



Banyakkan memakan kacang soya. Kacang soya mempunyai kandungan estrogen semulajadi (genistein) yang terikat pada reseptor payudara perempuan. Zat ini mampu membantu mencegah pertumbuhan kanser payudara.



2. Jauhi arak



Tidak relevan untuk Muslim. Bagi non-Muslim, lebih baik elakkan minuman beralkohol. Minuman beralkohol dapat meningkatkan risiko terkena kanser payudara. Meminum 2 gelas minuman beralkohol dipercayai mempunyai risiko terkena kanser 21% lebih tinggi.



3. Sayur



Banyakkan memakan sayur; beberapa jenis sayuran seperti brokoli yang mengandungi sulforaphane dapat mencegah pembiakan sel-sel kanser.



4. Ikan



Banyakkan memakan ikan laut; ikan laut banyak mengandungi asid omega. Asid omega ini berfungsi untuk memperkuatkan sistem keimunan tubuh dan menghalang pengaruh tumor yang dapat berkembang menjadi kanser.



5. Bersihkan selalu



Bersihkan payudara secara rutin; Bersihkan payudara secara rutin dengan menggunakan kain lap yang dibasahi dengan air suam.



6. Guna masker



Cara besarkan payudara yang terakhirkan ialah dengan masker. Gunakan masker payudara; payudara boleh diberikan masker khas untuk menjaga keindahan, kepadatan, dan tidak kendur. Beberapa bahan semulajadi yang boleh digunakan sebagai masker payudara diantara adalah:



• Kacang panjang
Kisar kacang panjang hingga halus kemudian tambahkan sedikit air sehingga agak kental. Gunakan untuk menyelaputi seluruh bahagian payudara kecuali bahagian puting. Letakkan masker selama 15 minit lalu bilas dengan air suam. Masker dari kacang panjang ini dipercayai dapat membesarkan ukuran payudara.


• Yogurt dan telur
Campur sesudu yogurt asli dan sebiji telur, boleh juga ditambahkan vitamin E. Sapukan secara rata di seluruh permukaan payudara, urut perlahan-lahan agar masker meresap. Setelah dibiarkan selama 20 minit, basuhlah dengan air hangat hingga bersih.


• Epal dan susu.
Dua buah epal dipotong kecil-kecil lalu dicampurkan dengan 1 liter susu. Didihkan di atas api hingga kental seperti pasta. Setelah dibiarkan sejuk sapukan ke seluruh permukaan payudara. Masker ini dipercaya dapat membuat kulit payudara menjadi kencang dan berseri.

Sumber : http://beritasensasisetiapmasa.blogspot.my/


loading...

Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 


"Tolong Henti Sebar Gambar Saya, Itu Gambar Peribadi Untuk Suami Saya!!"

"Tolong Henti Sebar Gambar Saya, Itu Gambar Peribadi Untuk Suami Saya!!", Luahan Hati Seorang Ustazah Apabila Gambar Panasnya Sedang Beraksi Tersebar Kerana Handfonnya Hilang!! Gambar No 3 tu Wow!!! Tak Sangka Macam Tu Dia Posing




loading...

Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 


Suami Tidak Sengaja `Bersama` dengan kembar Si Isteri Sendiri…



loading...

Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 


Suami Tak Sengaja 'Bersetubuh' Dengan Kembar Isteri Sendiri...!

Seorang lelaki mendakwa secara tidak sengaja mengadakan hubungan seks dengan kembar isterinya sebelum menyedari insiden tersebut selepa...'






loading...

Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 


Restoran Dituduh Hidangkan Kaki Manusia Selepas Pelayan Muat Naik Gambar Semangkuk Kaki Berdarah



Sebuah restoran China di Itali dituduh menghidangkan bahagian badan manusia sebagai hidangan selepas seorang pelayan restoran tersebut memuat naik foto semangkuk kaki manusia - yang dikatakan diambil di dapur restoran itu.

Menurut Express.co.uk, foto itu dikatakan diambil di dapur restoran di Padua, utara Itali selepas seorang pelanggan memesan menu istimewa kaki beruang.

Pelayan terbabit, yang tidak dinamakan, memuat naik foto 'kaki beruang' di internet dan salah seorang pelanggan tetapnya terlihat foto tersebut.

Pelanggan itu kemudian melaporkan imej terbabit kepada pihak berkuasa dan polis memulakan siasatan terhadap restoran tersebut.

Pihak berkuasa tidak menemui sebarang kesan daging beruang di dapur resotran, biarpun makanan itu dipaparkan di menu restoran terbabit.

Bagaimanapun, pihak berkuasa ada menemui kaki katak dan juga isi ketam yang masih lagi segar.

Polis juga mendapati peti sejuk, lantai dan oven yang diliputi dengan minyak gris.

Polis kemudian meminta nasihat forensik patologi, yang berkata imej terbabit sememangnya menunjukkan kaki manusia, tetapi mereka akan menerusikan siasatan asal usul imej terbabit.

Menu kaki beruang di menu restoran terbabit.

Sumber: The Sun


loading...

Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 


"Buat Saya Gila.." Inilah Wajah Terkini Sharifah Sakinah Yang Semakin Teruk..Kesiannya,

"Buat Saya Gila.." Inilah Wajah Terkini Sharifah Sakinah Yang Semakin Teruk..Kesiannya, Dugaan Besar Buatnya



loading...

Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini 


Tuesday, 3 January 2017

Nampak je muka baik, tapi siapa sangka lelaki ni mempunyai 'NIAT' lain.!!Jom lihat yg pasti membuatkan korang tergamam...dengan aksi lelaki tersebut...


Lihat apa yang dilakukan lelaki ini kepada wanita disebelahnya semasa manaiki sebuah train. Nampak je baik, tapi siapa sangka ada NIAT yang lain..!

Siapa sangka, muka nampak baik tapi perangai lain. Itulah yang dapat dikatakan kepada lelaki ini apabila dia dirakamkan cuba mengambil kesempatan terhadap seorang wanita di dalam sebuah train.
Video tersebut sempat dirakamkan oleh seorang lelaki yang melihat kejadian itu. Dalam rakaman tersebut, lelaki itu dilihat cuba untuk mengintai payudara wanita berkenaan yang duduk di sebelahnya.

Dengan perlahan-lahan dapat kita lihat, pelbagai teknik yang cuba dilakukan oleh lelaki berkenaan untuk melihat payudara wanita tersebut.

Tanpa menyedari perbuatan jahatnya itu dirakamkan, lelaki tersebut cuba untuk mengalihkan perhatian wanita itu dengan berpura-pura tidak selesa dengan situasi dalam train tersebut.

Insiden itu dikatakan berlaku di sebuah train di China, dan pelbagai reaksi natizen yang dapat dilihat selepas video itu dimuat naik ke laman sosial.



loading...

Nak Macam-macam Resepi Makan Best? Klik Sini
Nak Jana Income Melalui Online? Klik Sini
Cari Sumber Bacaan & Info Menarik? Klik Sini